Leelou Blogs

Qila Love Faris

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 21, 2010

AKU YANG SANGAT PEMALAS!!!

OMG..ape nk jadi ni lala ko nih asl lar mls giler batak nih..hadoyai..lg bpe ari jer lg nk exam nih..ko kulit buku pun x pgg lg ape nk jd ko nih lala....haish....xley jd mcmni lala..ni last sem kot ko jgn buat psl kang ade gak carry paper nnt..nauzubillah hi min zalik..ya allah mtk2 lar dijauhkan..amin..tp mcmne lar nk ubh sikap nih..aku da try byk kali xley gak lar aku x tau nape mls sgt nih..aku rase cuti stdy week ni da mcm cuti sem lak..hadoiyai...aku mtk2 sgt2...aku nk sgt sume subjek sem ni aku lulus sume subjek pun jd lar weh sbb aku nk grad on time..and practical sem dpn dgn suka ati nyer..mtk2 lar weh..aku pnyer planning tu jer skg nih..ya allah makbulkanlar doa ku ini..aku ni asyik berdoa jer tp berusaha nyer tidak kan tak gune juga yer..haish..yelar2 jap lg nk bukak buku lar nih...

Kawan-kawan ku di Taman Kg. Kuantan, Klang


Kampung Kuantan, Klang merupakan tanah tumpah darah ku sejak 20 tahun yg lalu..Eh silap2 aku lahir kat KL tp membesar kat Klang yer..silap2..hahahaha
Hmm sedar tak sedar dh 20 tahun dah aku skrg ni yer..klu dulu mse kecik2 rase mcm 20 tahun tu dh matang dh tp nape aku tak matang2 yer..hahahaha..yg tudung putih tu adlh shbt yg plg rapat dgn aku dr dulu smpai lar skrg..even dier muda setahun dr aku kan..hahahaha..yana tak yah nk bajet muda sgt la anda yer..
Selain yana ni ade lg yana lg sorg..hehehehe..Name dier Nur Liyana..Mak dier merupakan
ibu angkat kpd kami berdua..


CHAK!haa yg tgh tu lar yana lg sorg..dua2 nme yana kan..aku lak yg kat tepi tuh..hehehehe..time
ni aku kuwus lar cikit skrg dh temok!..huhuhu..
ramai giler org kater aku dh temok tau..tension kdg tuh..
tp nsb baik pakwe aku setia menunggu aku dan terima aku seadanya..thanks bb..hehehehe
klu aku blk klang time cuti sem mmg wajib lpk dgn mereka berdua nih..
kitorg rajin kuar sesama, lepak bersama, makan bersama, bergosip bersama..
cume pakwe jer tak kongsi sesame..hehehehe


haa yg ni lar liza namenyer..ni kwn aku lg sorg..klu time aku cuti jer msti dier rajin dtg uma
aku dan melepak ngan aku..WAJIB gak tu..hahahaha
liza ni pun same giler mcm aku gak tp dier lebey cikit lar..
kwn2 aku sume kater mcmtu gak..liza ni jenis yg ramah dgn org..byk mulut dier nih..hehehehe

Akhir kater aku nih ramai giler kengkawan..klu boley aku nk berkwn ngan sume org..
tp klu kwn tu bg bad input kat aku just get LOST..
aku mmg tak suke giler klu kwn tu jenis yg lupe daratan sume..wtf..
kiter membesar same2 so biler dh dpt sng aku rase tak yah lar nk menyombong2
lak dgn kwn2 lame..so my frens kenang aku dlm doamu yer..
LOVE YOU ALL..

Wednesday, October 20, 2010



6 Julai 2007 merupakan tarikh keramat bagi hidup aku apabila aku ditemukan dgn sorg laki yg bernama Muhd Faris B Jailani..
Aku masih ingt lg tika aku dan die same sekolah menengah sedari tingkatan 1 lagi 
tp kami berdua berkenalan sejak tingkatan 3 nk msuk tingkatan 4..
kami berdua merupakan pengawas sekolah yg berdedikasi agaknyer..
hahaha..hmm..dier merupakan seorang ketua pengawas manakala aku sorg setiausaha..
aku selalu aje kena buli dengan dier waktu sekolah dulu..



maklum lar aku nih budak baik mmg slaloo jer kena buli..hahaha..
dulu mmg aku benci giler dgn dier sbb suke kacau aku buli aku sume..
tp bak kater org x baik benci2 org ni last2 nnt kiter suke kat org tuh..
mmg betul lar pepatah tuh..
perkara tu betul2 terjadi kat aku..aku start kapel dgn dier pd tarikh 6 Julai tu..mase tu aku nk pujuk dier jgn tinggalkan lembaga pengawas sekolah aku sbb kitorg 
sume memerlukan dier utk memimpin sekolah tuh..pujuk pnyer pujuk ntah mcmne ley pulak terkapel time tuh..hahaha..mmg kelakar..
hmm baru2 tu aku rase agk janggal lar nk layan dier 
mcmne agaknyer aku pun kekok..
tp alhamdulillah lame2 aku rase betul2 serasi dgn dier..
malah makin sayang kat dier..
dan alhamdulillah juga sbb walaupun dgn bermcm2 
dugaan yg dtg aku dan dier berjaya bertahan selama 3 tahun lebey..
pape pun aku harap perhubungan ni akn terus 
abadi sehingga ke akhir hayat kami berdua..amin..


Kawan-kawan di kampus UiTM, Lendu, Melaka

UiTM di Hati KAMI..

Selepas tamat pengajian di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdul Samad..Aku berjaya melayakkan kaki ku yg sebesar lengan gajah ni ke UiTM Lendu Melaka..mulanya agak sukar apabila aku terpaksa berjauhan dgn family dgn kekasih tersayang..tp memikir kan idup ni perlu diteruskan dan tanpa pendidikan idup ni tak kemana jd aku teruskan jugak niat aku utk menyambung pelajaran..setiba aku disana aku berkenalan dgn roomate yg mmg 1 kepala lar dgn aku..smpai skg lg kitorg mmg berkwn baik..nme kwn baik aku pd ketika itu ialah Nur Amalina Bt Rahman dan Nur Aqilah Bt Mohd Yusop..

selain dorg 2 org aku pun mempuyai ramai kwn2 seperjuangan yg mmg baik2 belaka..sepanjang 3 tahun ni dorg lar kwn2 yg menjadi madu dan juga racun dlm idup aku..maksud aku sepanjang berkwn terdapat banyak pahit manis yg kitorg harungi bersama2 di tmpat pengajian tu..walau mcm mne pun, sume tu aku ambil  dan simpan dlm diari hati ku ini sbg kenangan terindah sewaktu menyambung pengajian peringkat diploma nih..

my classmates..


biar pun nnt kiter bakal berpisah suatu ari nnt..korg lar sahabat, korg lar musuh, korg jugak lar penyeri idup aku..aku harap walaupun nnt kiter dh lain2 hala tuju selepas nih korg jgn lar lost contact yer..nk kahwen nnt korg jgn lupe jmput aku tau..aku wajib ade dlm majlis korg tuh nnt..hahahaha..love you all..


Hari pertama bagi mggu-mggu terakhir yg amat menyiksakan..


mlm td x tau nape x boley tdo..pg td ari terakhir abis internal praktikal..arini jadual mmg memeritkan..test dan presentation pd mggu terakhir sblm final???owh tidak..sakit sgt bdn2 ni sbnrnyer tp terpksa gagahkan diri gak..test owh tidak..aku rase mlm td aku dh bace buku byk kali smbil tu siapkan pape yg patut utk presentation..sumenyer mmg last minute..spatutnyer bkn tgs aku sbb aku ni hanya sekadar aym tambatan jer..mmg kcu idup aku arini..almaklumlah keje last minute pstu ditmbah lg dgn pressure dr kwn2..

ee sbr jerlar..klu ikutkan ati aku nk jer pijak2 kpala dorg..mse jwb test td aku gagal utk berikan yg plg terbaik tp x mengapa lar sekurang2 nyer aku dh cube yg terbaik..alhamdulillah jugak utk presentation td..sukar dijangka apabila presentation secara spontan tnpa sbrg praktis tidak lar mengecewakan..time kasih jugak aku ucapkan pd kwn2 kls kerana telah cube bg kerjasama yg plg terbaik..aku buat sume ni bkn utk aku sorg tp utk korg sume..aku bkn yg terbaik tp wlu pun mcmtu aku cube utk tak menghampakan korg..

aku hrp wlu pun dgn usaha yg x seberapa kiter dpt kongsi kejayaan td same2..time kasih uols..


Akhirnyer lepas gak azab..


fuhh...lega akhirnyer lepas gak segala beban utk seminggu nih..aku rase dh mcm dh abis exam lak..siyes penat giler mggu nih..mmg giler lar schedule nyer x mcm nk mati lak ari2 nk kena mengadap buku nk jwb test lar quiz lar presentation nyer lg..aku rase nk exam pun x tension mcm mggu nih..tp alhamdulillah dh berakhir..skg nih tgh pikir nk study for exam jer skg nih..utk exam kali ni xley nk memain coz sem ni yg terakhir utk aku blaja kat uitm melaka nih jd aku nk kena perform supaya aku ley pegi praktikal dgn sng ati nyer dan graduate on time..aku xnk ade repeat paper walau 1 pun..insyaallah aku akan berusaha..

tp 1 jer mslh aku skg nih..aku mtk2 sgt aku dpt lps utk sume subjek coz aku risau sgt dgn sem nih..aku tak penah rase terseksa sgt sblm nih tp ntah nape aku rase sem akhir ni mcm susah giler..aku tak pnh put high expectation onto myself sbb aku tau keupayaaan aku setakat mane..cukup lar sekadar aku dh buat yg terbaik dan dapat yg sederhana..susah jd org yg slalu di tmpat yg tggi nih once dh drop mmg frust menonggeng lar jwb nyer..thats why i love to be ordinary person..no matter what im just thankful to Allah SWT with what i own in this world and i really need helps from Allah SWT to help me to go through this hard situation..amin..


budak baru belajar..


hahahaha adoi pening kepala gak nk mengedit blog ni yer klu x mahir..hadoi..nsb baik lar ade sorg kwn abg ni tolong ajar cikit2 camne nk buat..thanks to kak shikin dalib..hehehehe..anyway..ni nk kena smbung mengedit blk nih..jap lg abg ku pulak nk gne internet..sibuk jerlar die tuh..



Saturday, October 9, 2010

MALIN KUNDANG





haish...arini aku telah dipaksa untuk meng'CREATE' laman blog oleh sorg sahabat aku nih..name timangan nyer ialah Malin Kundang@Bacilin@Tungkik..hahaha
aku sbnrnyer agak malas nk buat blog nih sbb aku rase xde ape nk dicakapkan..xde pape yg menarik sbnrnyer dlm idup aku nih..sumenyer simple jer..but at last setelah di'PERSUADE' beberapa kali akhirnyer aku mengalah jugak akhirnyer..hahahahah..okey lar..selamat maju jaya diucapkan kepada aku kerana telah berjaya membuat 1 blog jugak akhirnyer..hahaha






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Back to TOP

Glamour Bomb Templates