Leelou Blogs

Qila Love Faris

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 9, 2011

~BAHAGIA~

YYYYAAAAHHHHHHOOOOOOOO!!!!!
asl aku excited sgt nih?? owh ye.. aku happy sbb setelah sekian lama 
dapat gak aku keluar dgn pengeran jantung ku.. MUHD FARIS BIN JAILANI.. :)
I HEART YOU LAR SAYANG.. <3
okay td kitorg kuar jenjalan di Jusco Bukit Raya..
kitorg tgk wayang, then makan2.. then jalan2 then.. aku nk main mewarna kartun pasir tuh..
skali tgk tuh utk kanak2....
huhuhuhuhu nak main bnda tuh.... :(
tp xpelar aku pendam kan saje bakat semulajadi yg aku ade..
klu kat uma sewa aku kat Melaka tuh siap lar aku bli yg 90 sen punye tuh
then aku mewarna la bnda tu smpai siap pstu lekat kat dinding bilik aku..
hehehehehehe
tak caya aku ade bakat terpendam???? jap eh aku tunjuk buktinye..
TAADAAA...!!!!!

HAA CANTIK TAK AKU BUAT????
yelar aku tau lar x cantik sgt..
almaklum lar aku bkn amik course Art & Design pun..
amik course OS pulak kan..
tp haaa klu korg perasan yg retak kat dinding tu bkn keje aku tau..
tu mmg semula jadi ye.. bkn aku punye keje ye..
hehehehe
haa berbalik pd tajuk td.. aku bahagia sgt arini sbb
arini faris die ajak aku kuar sempena meraikan konvokesyen aku yg 
lepas dan meraikan jugak dier naik pangkat sebagai Assistant Supervisor kat tmpt 
keje dier.. hehehehe TAHNIAH SAYANG.. :D
then dier ade lar bagi hadiah kat aku..
aku cukup appreciate sgt wlupun x seberapa
tp dier ingt gak kat gf dier yg montel nih.. 

FAMOUS AMOS NYUM2!!!
(cookies da selamat dlm perut)

TAADAAA!!!! ni lar hadiah nye.. simple but nice coz i just love cookies and chocolates..
hehehe itu pasal lar muke ko bulat lala oi.. =.=
tp xpe wlupun aku bulat tp masih ade org yg sudi 
jd kekasih hati aku ye.. :)
okay.. kat bawah ni antara gmbar yg smpat aku tgkap td sewaktu kuar dgn si dia...

MY LOVE... :)

time nih mmg x menyabar nk snap gmbr pdhal bru lps mkn.. =.=

minum Milo anda jd SIHAT & KUAT.. yeahhh mmg sihat pun aku nih.. :D

i love this pics.. :)

~PELAJAR DEGREE~

okay pada tarikh 13 September 2011..
secara rasminya...........
aku kini bergelar mahasiswi UiTM lg skali...
YYYYYYYYYYYYEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!
hmmm sbnrnye dlu time cuti 
aku excited giler nk smbung blaja degree nih..
tp bile da berhadapan dgn assignment, quiz, test, fuhhh.....
pening palo den ni haa..
tp xpelar demi mencapai cita2 aku ikutkan jugak hasrat kedua ibu bapaku..
best sebenarnye blaja nih tp yg plg penting kite kene ade minat nk blaja..
HAA? AKU NIH ADE MINAT KE NK BLAJA????
hmm ade lar gak kan.. mestilar ada lala oi giler ko x minat nk blaja
klu x blaja nk buat ape umo ko muda lg kot klu nk kawen.. hehehehe
tular aku skg ni amik course
Bachelor in Office System Management di UiTM Kampus Bandaraya Melaka.. :))
I <3 MELAKA.. 
hehehehe
actually aku sbnrnye klu diikutkan aritu 
dpt smbung blaja kat UiTM Puncak Alam, but aku nih degil sgt
nk gak tukar kampus Melaka..
sbb membe2 ramai yg dpt kat Melaka.. so 
ofcourse lar aku nk gak kat Melaka kan..
tp.................................................
actually sedih gak sbnrnye bile aku terima gak tawaran kat Melaka nih..
klu aku blaja kat Puncak Alam aritu alangkah bahagianye....
merasa lar aku pki kete VIVA ye..
tp nk buat cane.. xde rezeki aku..
my friends and my study is even more important than that car..
DAMN!!!! menipu gile aku nih.. pdhal gigit jari aku kot melepas kete aritu..
aisehh.. ape mau buat da bpk aku letak syarat mcmtu tp 
aku ingkar jugak jd melepas lar kete aku tuh..
huhuhuhuhuhu
takpelar lala da keje nnt insyaAllah bkn setakat VIVA, ALPHARD pun ko mampu pki..
hiahiahiahia..
amboi berangan lebih aku nih..
hehehe x salah kan klu berangan?? :D
okay lar aku xnk merepek byk2 nnt aku sedih..
aku just berharap aku dapat perform yg terbaik utk degree nih..
CHAIYOK CHAIYOK LALA!!!!
jgn hampakan mak ayah ko ye.. study leklok tau.. ingt keluarga, kwn2 dan ingtlah FARIS yg tersayang..
hehehehehe :)

~KoNvOkEsYeN~

Dah lame rasanye aku tak update blog aku nih.. hehehe
Hmm bru2 nih pd tarikh 29/10/2011 adalah merupakan
tarikh keramat aku iaitu tarikh aku diwatikahkan
skrol diploma dalam bidang Pengurusan dan Teknologi Pejabat
YYYYYYYEEEEEEEAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!!!
tak caya??? meh aku share ckit gambar aku time konvo aritu..


haaa.. amacam cun x aku? hehehe perasan jer..
ALHAMDULILLAH akhirnye aku berjaya jugak bergelar graduan UiTM..
aku da tak kesa da org nk ckp aku layak or 
x layak jd student uitm ke course yg aku amik 
x berbaloi ke.. so what the hell org yg nk ckp 
aku mcmtu?? ko ade ke??
XDE KAN...
so mulut tuh jgn nk longkang sgt mengata aku
sesedap rase korg ye.. aku 
dah pun berjaya buktikan yg aku layak ye..
SORRY lar sbb menghampakan 
niat tak baik korg selama ni kat aku ye..
wlupun aku tau ko tuh talam tp aku layankan aje
perangai ko.. sbb APE???
sbb memikirkan aku da lame berkwn dgn ko..
wlupun aku tau sbnrnye org mcm ko tuh
x layak pun digelar kwn..
x abis2 dgn hasad dengki ko tuh.. xpelar name pun 
ko lg advance dr aku..
aku ade DIP je ko kan ade PHD (penyakit hasad dengki)
kuikuikuikui.. ;D
okay lar aku membebel pnjang pun x guna kan
ko bukan bce pun ape yg aku tulis ni pun kan..
aku just nk luahkan je kat blog kesayangan aku nih..
klu ko bace baguslar..
biar TERBELIAK cikit mata ko..
hahahaha (ketawa besar)
utk pengetahuan ko aku bkn nk berlagak dgn ko 
atau ape.. aku cume nk bgtau ko jer 
jgn sdp2 sgt mengata org x layak lar
x sesuai lar or what so ever..
you are not qualified too honey..
coz u have nothing my dear!!!
seriously aku bkn nk berlagak
i'm just revealing the truth...
pd mulenye mmg lar agak sedih coz
smpai ati ko ckp aku mcm2 kan..
tp memandangkan time tuh aku blm lg bergelar
graduan aku diam kan aje 
sbb aku mmg takde bukti nk tunjuk kat ko..
tp akhirnye inilah buktik yg plg nyata aku bole tunjuk kat ko..
I DID IT!!!!!YIPPPPIEEEE!!!!!
DEGREE NEXT.....
Chaiyok Chaiyok!! :)

Saturday, June 11, 2011

TaK PaHaM...

Aku tak paham.....
ape salah aku kat dorg eh????
aku sedih sgt biler org pndang serong kat aku
pdhal dorg bknnye org lain.. mak bpk angkt 
aku sendiri...
nape dorg pndang serong kat bf aku????
nape dorg suke buat citer aku bkn2????
sedih sgt...
pernah x korg rase terkilan sgt biler
org yg korg pggil
ibu dan ayh pndang hina 
sgt kat korg???
aku tau bf aku tu bkn nyer 
kaya pun.. harta pun xde..
tp aku bahagia sgt dgn dier....
dier sntiasa ade ktika aku 
susah dan sng..
ingt sng ke nk cri lelaki yg mcmtu..
aku bknnyer lawa.. pndai pun x..
kaya pun x..
sape la yg nk pndang kat aku nih kan..
tp alhamdulillah seburuk2 aku nih
ade gak org yg nk..
tp tular nape ntah hubungan aku 
dgn dier slalu ditentang oleh
mak bpk angkat aku sndiri..
ade ke patut dorg ckp klu dating naek moto
nnt brpeluk2 pdhal spanjang
4 tahun aku brkapel dgn bf 
aku x pena pun buat mcmtu tau x????
aku jage setiap prgaulan aku 
ngan bf aku..
ade ke dorg kater klu dating tu 
naek keta xpela gak xde org 
nk mengata..
nmpk sgt dorg tuh mmg
pndang pd kebendaan semata2..
da tu pulak ade ke sggup
 perli perihal aku dgn bf aku dpn mak aku sndiri???
kononnyer aku time cuti2 nih 
lg pnjang lar langkah aku dgn 
bf aku???
x ker ayt dier mmg lahanat giler!!!!!
sukati dier jer mulut lancang
bercerita psl aku..
pdhal ank sndiri x leh nk handle
dok sibuk nak mengata
ank org berbakul2..
aku tau aku bkn lar 
plajar skola agama
brtudung labuh 
cam ank ko..
tp aku tau lg nk membahagikan
mse antara family,kwn dan bf aku sndiri..
xdelar aku nih dok 24/7 bergayot dgn telepon
mcm ank ko tuh!!!!!
tular pepatah org melayu ckp
"Mengaku dulang paku serpih,
Mengata orang kau yang lebih"
aku rase mmg adat lar kowt 
org Melayu kiter nih
xley tgk lgsung org laen lebih
dari dorg.. ade jer hasad dengki..
tp yg aku plg hiba skali dorg bknnyer
org laen.. org yg aku anggap sebagai
ibu dan ayah aku gak
dorg yg prnah berjasa dgn aku membela
aku dari kecik xley terima
ank angkat dier lebih dari ank sndiri..
aku nih mengenangkan jasa jer tu sbb aku
xnk kurang ajar dgn org..
tp klu ikut kpala angin aku nih
mmg aku lar yg plg setan skali klu mendajal org nih..
tp xpe aku diam jer..
aku cube brlakon dan anggap sume nih xde pape..
wlupun aku tau setiap gerak geri aku slalu diperhatikan 
si STALKER...!!!
aku akn cube jge diri nih baik2..
supaya x malukan family aku..
biarlah org nk pndang hina kat aku dan family aku..
sbb aku tau dari situlah
aku kena melatih diri aku utk jd 
kuat untuk teruskan prjuangan idup utk
berusaha jd yg lebih terbaik..
insyaAllah aku cume boleh berdoa 
agar bile aku da brjaya nnt
jgn la Allah pesongkan hati aku
jd org yg sombong dan angkuh
dgn nikmat yg diberikan pada aku
suatu hari nnt.. insyaAllah.. amin.. 

~PeNaNtIaN SuAtU PeNyIkSaAn~

Alhamdulillah pada 25 May 2011 aritu aku da dpt tau keputusan semester akhir 
aku di peringkat diploma Office Management & Technology..
 julung kali nye aku dpt gak merasa dpt 4 flat..
 tp tula parents aku pun x berapa berbangga dgn keputusan aku.. 
aku pun tak tau nape.. yelar aku admit aku bkn nye pandai mane pun..
 aku blaja bese2 je pun bknnye top student pun.. tp agk kecewa gak lar sbb 
aku rse untuk semester akhir aritu wlupun aku cume menjalani
 lantihan industri di Fakulti Kejuruteraan Awam UiTM, Shah Alam, 
aku rse aku da cube berikan usaha yg plg terbaik untuk
 mndpt result yg terbaik gak.. mtk maaf la klu selama nih aku 
gagal untuk membuat satu perkara yg aku harap boleh membanggakan
 ibu bapa ku sendiri.. cume aku harap at least ade lar satu penghargaan
 di atas usaha yg aku telah usahakan selama 2 tahun lebih aku blaja nih.. 
tp xpe la aku pendam kan aje perasaan nih.. aku cube buang perasaan nih jaoh2..
 dlm 4 bulan lebih cuti nih lak aku telah mendpt tawaran utk buat 
Skim Khidmat Pelajar di Perpustakaan Tun Abdul Razak 4 di UiTM Shah Alam.. 
gaji x lar seberapa tp xpe lar niat aku pun aku nk timba
 pengalaman bekerja dengan department yg berlainan.. 
bkn aku xnk smbung jer SKP tuh kat tmpt praktikal dulu 
cume nyer aku nk bertukar angin jer nk timba pengalaman.. 
slalu gak aku brtembung dgn staf2 FKA, dorg byk kali gak
 tnyer nape x buat SKP kat FKA tp utk jage ati dorg aku 
ckp jelar mak aku yg tetapkan utk semua tuh.. and skg aku 
berharap sgt aku dpt sambung degree course Office System Management
 kat UiTM Bandaraya Melaka sbb ramai kekwn aku yg apply kat sane.. 
klu ikutkan parents aku mmg dorg klu boleh nk aku smbung
 kat Puncak Alam nih jer tp aku xnk lar sbb pd aku lg jauh
 aku merantau lg luas pandangan aku.. harap2 dapat la hendaknye.. amin.. :)



Saturday, February 12, 2011

TRY..

TRY...

If I walk would you run
If I stop would you come
If I say you're the one
Would you believe me

If I ask you to stay
Would you show me the way
Tell me what to say
So you don't leave me

The world is catching up to you
While you're running away
To chase your dream

It's time for us to make a move
Cos we are asking one another to change
And maybe I'm not ready but I'll--

Try for your love
I can hide up above
I will try for your love
We've been hiding enough

If I sing you a song
Would you sing along
Away till I'm gone
Oh how we push and pull

If I give you my heart
Would you just play the part
Or tell me it's the start
Of something beautiful

Am I catching up to you
While you're running away
To chase your dreams

It's time for us to face the truth
Cos we are coming to each other to change
And maybe I'm not ready but I'll--

Try for your love
I can hide up above
I will try for your love
We've been hiding enough

I will try for your love
I can hide up above

If I walk would you run
If I stop would you come
If I say you're the one
Would you believe me

Friday, December 17, 2010

ALHAMDULILLAH..

10 December 2010 aritu UiTM dh kuarkan result..
akhirnyer penantian azab yg aku rsekan dlu dh terjwb biler dh
tgk sndiri result dpn mata..Alhamdulillah..lega cikit rase hati nih..
aku msih lg mempertahankan 3 pointer sepanjang semester ni..dan insyaAllah
aku akan grad on time iaitu pd tahun hadapan..rse bersyukur sgt..walaupun result agak
drop sem ni tp aku redha sbb aku tau sem ni sgt memeritkan..aku rse down sgt sem ni
sbb x dpt nk perform yg plg terbaik wlupun aku rse dh cube sdaya upaya aku..
tp xpe mgkin kali nih mgkin bkn rezeki aku utk tingkatkan result aku..insyaAllah aku
cube lak time degree nnt..hehehe
ape2 pun aku tumpang simpati pd kwn2 yg tak bernasib baik..kecian kat dorg..
harap dorg sbr menghadapinyer dan harap dorg cube gandakan usaha lg untuk semester bru yg
bkn menjelma tak lama lg nih..
Hujung bln nih aku akn naik ke Melaka blk utk hadiri taklimat praktikal...tak sbr nyer
nk jmpe kwn2 lg..hehehe..pastu msuk jer tahun bru kena mendaftar utk sem dpn nih..
insyaAllah sem dpn nih dh mule start praktikal kat UiTM Shah Alam..harap time praktikal nnt sume
berjalan lancar spt yg dirancang..aku harap aku tak byk buat kesilapan time praktikal nnt..
dan aku pun harap aku dpt pengalaman yg plg berharga time praktikal nnt..mtk2 mcmtu lar..AMIN..
Okay lar tgn aku pun dh pnt menaip dr td mengalahkan secretary..hehehe
len mse aku akn update lar citer terbaru ttg aku..hehehe..see you.. ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Back to TOP

Glamour Bomb Templates